Kültür / Sanat

Rizelilerden Türkçe, Lazca, Kürtçe ve İngilizce 'çay içme' daveti.

İstanbul Feshane'de 26-29 Mart 2015 tarihlerinde yapılacak 8. Rize Tanıtım Günleri için Lazca Türkçe ve  Kürtçe  3 dilde afiş hazırlandı.


Rize Dernekler Federasyon'unun İstanbul Feshane'de düzenleyeceği 8.Rize Tanıtım Günleri 26-29 Mart 2015 tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine açacak. Geçen yıl yaklaşık 950 bin kişinin ziyaret ettiği Rize Tanıtım günlerine bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

AÇILIŞ PERŞEMBE GÜNÜ

26 - 29 Mart 2015 tarihleri arasında Feshane’de yapılacak olan 8. Rize Tanıtım Günleri'nin resmi açılışı ilk gün (26 Mart Perşembe) saat 14.00'de gerçekleştirilecek. Bakanlar düzeyinde katılımın olacağı açılış programına Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, iş dünyasından ve spor camiasından tanınmış isimler katılacak. Atma türküler eşliğinde yapılacak olan açılış esnasında misafirlere çeşitli yöresel ikramlar yapılacak.

İKİ KATLI RİZE EVİ BÜYÜK İLGİ GÖRECEK

Rize'nin bütün kurumlarının ve ilçelerinin katılarak stant açacağı Feshane Rize günlerinde en ilgi çekecek argüman yapımı 1 ay süren Rize evi olacak. İki katlı olarak planlanan Rize evinin alt katında eski evlerde olan materyallerden oluşan müze, üst katında ise gelen misafirlerin ağırlanacağı cumbalı bölümler yer alacak.


 

3 FARKLI DİLLERDE REKLAM AFİŞLERİ HAZIRLANDI

Doğa turizminin başkenti Rize sloganı ile hazırlanan bu yılkı tanıtım konseptinde Kardeşlik vurgusu ön plana çıkarıldı. Alt slogan olarak kullanılan "Gelun bi Çay içelum" daveti İngilizce, Lazca ve Kürtçe dillerinde hazırlanarak İstanbul sokaklarına asıldı. Geniş bir kitleyi Feshane’de ağırlamaya hazırlanan RİDEF, farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu düşünerek farklı dillerde bir davet işini girdiğini belirtti.

Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



BOLONLA UZAYA ÇAY YOLLAYACAKLAR
Karadeniz haberleri
BOLONLA UZAYA ÇAY YOLLAYACAKLAR

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da düzenlenecek 12’nci Rize Günleri'nde helyum balonuyla uzaya çay gönderme denemesi yapılacak.

İSTANBUL RİZE GÜNLERİ BAŞLIYOR
Kültür / Sanat
İSTANBUL RİZE GÜNLERİ BAŞLIYOR

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından 25-29 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak 12’inci Rize Günleri için geri sayım başladı. Kaynak:

Artvin Tanıtım Günleri' ne insan akını.
Haber
Artvin Tanıtım Günleri' ne insan akını.

Kocaeli Belediyesi tarafından Kocaeli Fuar Alanı'nda düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri' ne insan akını.

2014 AYDER FESTİVALİ
Kültür / Sanat
2014 AYDER FESTİVALİ

2014 Ayder Festivali ne zaman? 20. Ayder Kültür Turizm ve Doğa Festivali'nın bu yılki başlama tarihi Çamlıhemşin Belediye başkanı tarafından açıklandı. AÇIKLAMA Çamlıhemşin

İMAMOĞLU 3 MAYISTA RİZE'YE BAYRAMLAŞMAYA GELİYOR
Karadeniz haberleri
İMAMOĞLU 3 MAYISTA RİZE'YE BAYRAMLAŞMAYA GELİYOR

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU 3 MAYISTA DOĞDUĞUM TOPRAKLARDAYIM

ÇAYKUR İŞÇİ ALIYOR
Haber
ÇAYKUR İŞÇİ ALIYOR

ÇAYKUR’un 200’ü çay eksperi olmak üzere alımını yapacağı 500 mevsimlik işçi için başvurular kesin olmamakla birlikte 22-26 Mart tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi.

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

İlginizi Çekebilir

img
LAZİSTAN
27-11-2013, 23:58
Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?